Aleksa Batak (©FIVB)
Aleksa Batak (©FIVB)

Japanci se branili i rukama i nogama, Srbija mogla samo do seta

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.06.23. | 14:33

Protivnik dobio meč na domaćem terenu posle četiri seta - 3:1

Pokazala je Srbija i danas da može da igra veoma dobro i u ovom kombinovanom sastavu, ali nije uspela da dođe do druge pobede u Nagoji. Ovog puta bolja je bila domaća selekcija Japana, koja je kao i obično odigrala odlično pre svega u odbrani - 3:1 (22:25, 25:21, 25:23, 25:20).

Posle tri odigrane runde Kolakovićeva ekspedicija ima jedan trijumf i dva poraza, a poslednji meč igra u nedelju od 8.40 protiv Poljske, koja je do sada zabeležila sve tri pobede.

Izabrane vesti

Znali su odbojkaši da je današnji protivnik po stilu igre sličan ekipi Kine koju su pobedili juče, ali i da je mnogo kvalitetniji. Istrčali su na teren spremni za borbu, s jasnim taktičkim zamislima. Želeli su snažnim servisima da poremete prijem domaćina i tako ga spreče da organizuje brze napade, koji često umeju da budu neuhvatljivi.

Kolaković je malo promenio postavu u odnosu na prethodnu utakmicu. Aleksa Batak je bio na mestu dizača umesto nešto iskusnijeg Vuka Todorovića, a Pavle Perić je bio na prijemu servisa umesto Milana Katića. Očigledno da je to bila dobra odluka selektora, jer su obojica imala značajne uloge u osvajanju uvodnog čina.

U prvom setu je publika gledala zanimljivu borbu, bilo je sijaset dobrih poteza, a u završnici su se bolje snašli odbojkaši iz Srbije. Sjajno je tokom celog uvodnog perioda napadao Dražen Luburić, a u finišu je veoma opasan bio Pavle Perić. Na njihovim krilima Kolakovićeva četa je gradila prednost, a do vođstva u setovima stigla je posle odličnog bloka Aleksandra Nedeljkovića (25:22).

Orlovi su visok nivo igre uspeli da zadrže i na otvaranju drugog perioda. Poveli su ekspresno sa 4:0, naljutili Japance i naterali ih da počnu da igraju još požrtvovanije i hrabrije. Leteli su domaći odbojkaši po terenu, hvatali lopte i rukama i nogama, preuzeli su inicijativu i preokrenuli stvari na terenu. Prednost je tokom većeg dela seta bila na njihovoj strani, Srbija je servisima Pavla Perića prišla u jednom trenutku, ali nije uspela da im ozbiljno zapreti. Dobili su Japanci ovaj set, a onda nastavili u istom ritmu i u naredna dva.

Vodili su protivnici glavnu reč u drugom delu meča. Udarali su u napadu iz sve snage, dobro su servirali, sjajno se branili, a snagu im je davala i podrška sa tribina. Navijači su ispunili dvoranu u Nagoji do poslednjeg mesta i potrudili su se da učestvuju u svakom poenu. Naravno, nagrađivali su i svaki dobar protivnički potez. Srbija nije uspela da poremeti domaće igrače i izbori taj-brejk. Japan je završio posao u četiri seta i proslavio još jedan bitan trijumf.

Japan je do druge pobede u Ligi nacija predvodio Nišida sa 24 poena, Išikava je zabeležio 17. U poraženom taboru najbolji je bio Pavle Perić sa 22 poena, dok je Dražen Luburić stao na 17.

PIŠE: Miljana ROGAČ

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE - PRVI VIKEND

Petak

Argentina - Brazil 2:3

Kina - Francuska 1:3

Poljska - Bugarska 3:2

Japan - Srbija 3:1

17.00: Holandija - Nemačka

22.30: Italija - Kuba



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara